ודאי שמעתם כבר עשרות אם לא מאות פעמים את המשפט "שימו לב לאותיות הקטנות". כל אותן הבהרות, הסתייגויות ואזהרות שאסור לפספס בשעת חתימה על חוזה או זיכרון דברים. חוזה כתוב נוצר בראש ובראשונה במטרה להגן על שני הצדדים ולעגן את ההתחייבויות שסוכמו בין השניים. כאשר מדובר בחוזה רכישת דירה – מחויבות משמעותית למשך שנים ארוכות – אסור להקל בכך ראש. במקרים רבים, החברה המשווקת תסייע לכם גם בשלב זה של תהליך הרכישה ויהיה מי שיעניק לכם את הליווי על מנת לוודא שהיזם עומד בכל ההבטחות שלו כלפיכם. אם כך, על איזה פרטים יש להתעכב? מדוע כדאי להתייעץ עם עורך דין במקרים מסוימים? ואיך קשור לכל זה המע"מ
דיני חוזים ואותיות קטנטנות על פי החוק היבש, חתימה על החוזה פירושה הבנה מלאה מצד שני הצדדים וסיכום התנאים כמפורט. מרגע ששירבטתם עם העט את שמכם, כל הכתוב לעיל מחייב אתכם וזאת למרות שייתכנו ניסוחים פתלתלים או משפטים הכתובים בשפה משפטית כה סבוכה עד כדי כך שאדם מן השורה יתקשה לפענח אותם. בהנחה ואין לכם הכשרה משפטית, כדאי מאוד להיעזר בשירותיו של עורך דין המתמחה בנדל"ן. נכון, מדובר בהוצאה כספית נוספת – בין שלל ההוצאות הנלוות לרכישת דירה – אבל זה שווה כל שקל! עורך הדין מטעמכם יוודא שכל הפרטים הובנו ובמידת הצורך, ינהל עבורכם את תהליך המשא ומתן מול היזם או הקבלן.
טאבו, מפתח ומע"מ – כל הפרטים שאסור לפספס אחד היתרונות הגדולים ביותר ברכישת דירה ישירות מהקבלן (ולא יד שנייה מרופא…) הוא העובדה שניתנת לכם האפשרות להכניס שינויים במפרט; מיקום מחדש של קירות, הרחבת חדרים, עיצוב שונה של המטבח וכו'. עליכם לוודא כי החוזה מכיל סעיף העוסק בשינויים הללו וכן פירוט מה הם כוללים. התעקשו על פירוט נרחב ככל האפשר. לדוגמא: אם סוכם כי תוכלו לבצע שינויים מבניים, בדקו האם נדרשת מכם השתתפות כספית נוספת והאם תהיה לכך השפעה על תאריך הכניסה לדירה. קרוב לודאי שהדירה נרכשת במטרה לעבור להתגורר בה מיד עם סיום העבודה וקבלת המפתח. אם כן, חשוב לקבל התחייבת מצד הקבלן בנוגע לתאריך בו תקבלו ממנו מפתח. אתם ודאי לא רוצים למצוא את עצמכם בסיומו של חוזה שכירות מבלי שיש לכם דירה משלכם לעבור אליה. שימו לב: קבלת המפתח אינה מעידה על סיום המחויבות של הקבלן כלפיכם או הצהרה מצידכם כי הדירה במצב תקין.
Comentários